MÉGANE E-TECH ELECRTIC bekroond met vijf euroNCAP sterren

Body

2 maart 2022 | Persbericht

De nieuwe, zuiver elektrische Mégane E-Tech Electric kreeg zopas vijf sterren van EuroNCAP volgens het testprotocol van 2022.

Dankzij zijn uiterst beschermende structuur met maar liefst zeven airbags behaalde nieuwe Mégane uitstekende scores van 85% voor de bescherming van volwassenen en 88% voor de bescherming van kinderen. De score voor zwakke weggebruikers bedraagt 65%, terwijl de veiligheidssystemen een score van 79% kregen.

Naast de elementen die door EuroNCAP werden beoordeeld omvat nieuwe Mégane E-Tech Electric ook de innovatieve Fireman Access, die is ontstaan uit een jarenlang partnerschap – meer dan tien jaar – tussen Renault Group en Franse brandweerlieden.

Ook werd er op de voorruit van nieuwe Mégane E-Tech Electric een QR-code aangebracht. Die kunnen reddingsteams scannen om bij een interventie na een ongeval heel snel te weten dat het om een elektrische auto gaat. De QR-code geeft hen bovendien toegang tot de structurele gegevens van de wagen (bv. de locatie van de batterij en de airbags, plaatsen om snel en zonder risico te snijden), wat op zijn beurt betekent dat ze tot 15 minuten tijd kunnen winnen bij het bevrijden van mogelijke slachtoffers.

De Fireman Access en de QR-code zijn slechts enkele van de maatregelen die gebruikers van Renault-voertuigen een optimale veiligheid garanderen. Ook algemeen gesproken behoort de veiligheid van zowel klanten op de weg als werknemers op het werk tot de drie voornaamste pijlers van het beleid inzake duurzame ontwikkeling dat Renault Group implementeert als onderdeel van de Renaulution-strategie. De andere pijlers zijn de ecologische transitie en inclusie.

 

Bron: https://be-nl.media.renaultgroup.com/news/megane-e-tech-electric-bekroond-met-vijf-euroncap-sterren-4485-66b1a.html

Renault Mégane E-TECH Electric