Dacia Spring democratiseert de elektrische auto

Body

30-04-2021 | Persbericht

Dankzij Spring democratiseert Dacia de elektrische auto met het meest betaalbare model op de Europese markt. Elektrische mobiliteit wordt zo eindelijk voor iedereen toegankelijk! Spring is sinds 6 april als pre-order te reserveren. Benoît, al meer dan tien jaar klant bij Dacia, was de eerste die zich liet verleiden door de nieuwe, emissievrije Dacia.

Dacia Spring (Electric)

“Bij Dacia stellen we hetzelfde vast als onze klanten: de toegang tot stadscentra wordt alsmaar moeilijker en de wetgeving voor auto’s met een verbrandingsmotor wordt strenger. Toch zijn we van mening dat vrij verkeer in de stad geen luxe mag worden, die enkel is voorbehouden aan de happy few, en dat elektrische voertuigen voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Spring zet zich dan ook in de kijker als de goedkoopste elektrische auto van Europa en blijft tegelijk trouw aan de geest van Dacia: hij behoudt de essentie om in te spelen op de behoeften van gebruikers en maakt elektrische auto’s eindelijk betaalbaar. Daarom beschouwen we Spring als een echte revolutie!”

Xavier Martinet, Dacia-LADA Sales and Operations Marketing Director

Elektrisch rijden wordt eindelijk betaalbaar, iets waar de 46-jarige Benoît al lang op hoopte. “Betaalbare schone auto’s zijn heel dun gezaaid,” vertelt de huisvader uit het Franse departement Orne. “Daarom keken we reikhalzend uit naar de dag waarop Dacia de elektrische bocht zou maken om op onze beurt een EV te kunnen kopen tegen een echt democratische prijs,” verklaart de trouwe klant.

Een elektrische auto voor ieders beurs

Tien jaar geleden kochten Benoît en zijn echtgenote hun eerste Dacia, een Sandero met LPG installatie. Naarmate het gezin werd uitgebreid met drie kinderen, nam een Logan MCV de rol van gezinsauto over. “In tien jaar tijd kochten we vier modellen van het merk. Vandaag beschikken we over een Lodgy en een Sandero, die allebei op LPG rijden.” Die keuze is geen toeval: Benoît en zijn gezin hechten veel belang aan het milieu en zien deze brandstof als een doeltreffende oplossing om minder te vervuilen en tegelijk te genieten van de geest van Dacia: slim en goedkoop!

Lees meer: https://pers.dacia.nl/dacia-spring-democratiseert-de-elektrische-auto/