Nieuw logo, nieuw embleem, nieuwe kleuren... Maar nog steeds Dacia!

Body

 07-07-2021 | Persbericht

Dacia slaat opnieuw een andere weg in. Dit keer op onverwacht terrein: dat van zijn visuele identiteit. Dacia wordt steeds assertiever en authentieker en beschikt voortaan over een nieuw logo en een nieuw embleem. Stuk voor stuk zijn het symbolen van eenvoud en soliditeit, aangevuld met een nieuw kleurenpalet geïnspireerd op de natuur en uitgestrekte wildernis. Deze eigentijdse ‘outdoor’-visie op de waarden en het DNA van Dacia, drukt uit wat vandaag zo belangrijk is: opnieuw voeling krijgen met de omgeving en eenvoudige genoegens delen met familie en vrienden. David, verantwoordelijk voor de Designstudio voor het merk Dacia, en Julie, lead designer, verantwoordelijk voor de visuele identiteit, geven tekst en uitleg over de fundamenten van en stappen in de creatie van de nieuwe identiteit van Dacia.

Dacia story

Bij de presentatie van zijn strategische plan begin 2021 kondigde Dacia het al aan: het merk schrijft een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis! Deze aankondiging krijgt vandaag gestalte in de evolutie van het merkimago: een nieuw logo, nieuw embleem, nieuwe kleuren, nieuw territorium… maar zonder zijn oorsprong te verloochenen. Dacia blijft trouw aan het recept waarmee het merk zo succesvol werd. Het wordt alleen voorgesteld in een nieuw licht om de merkwaarden te bekrachtigen, en dat nog steeds tegen de juiste prijs.

“Dacia staat in het teken van de essentie, eenvoud, authenticiteit… Vandaag evolueert het merk en toont het zijn nieuwe ambities. Het ideale moment dus om zijn imago te laten evolueren, om zijn DNA en waarden nog duidelijker weer te geven en te bevestigen” aldus David, hoofd van de Designstudio voor het merk Dacia.

NIEUW LOGO, NIEUW EMBLEEM, NIEUWE GRAFISCHE OMGEVING

De vernieuwing van Dacia uit zich in een nieuw logo en een nieuw embleem, die symbool staan voor een uniek en krachtig merk. Beide elementen werden door het interne designteam ontworpen om de focus op essentie te versterken, al sinds het ontstaan van het merk een van de fundamenten van Dacia. Julie, de lead designer die verantwoordelijk is voor de visuele identiteit van Dacia, verklaart de creatieve aanpak die aan de basis ligt van de nieuwe visuele identiteit van het merk: “Het doel van ons creatieve onderzoek was om de visuele identiteit te laten evolueren rond wat het kenmerkt: robuustheid, eenvoud en de wil om tot de essentie te komen.”

Lees meer op: https://pers.dacia.nl/nieuw-logo-nieuw-embleem-nieuwe-kleuren-maar-nog-steeds-dacia/